Bekijk alle
categorieen
Filters sluiten
Filter op:
Auteurs
Tags

Normen voor handschoenen

Handschoenen voldoen aan verschillende normen die aangeven tegen welke risico's de handschoenen beschermen.

Wederom benoemd tot Nederman Gold Partner!

Een titel om trots op te zijn: in juni 2021 heeft LPMW de titel Gold Partner mogen ontvangen van Nederman. Een fantastische beloning!

Trotse importeur van Lasermach handlas lasers

Recentelijk is Laspartners Multiweld importeur geworden van Lasermach laserlasmachines. En daar vertellen wij jullie graag meer over..
Er is een grote ontwikkeling in de laswereld, namelijk het hand laser lassen. Lees snel verder voor de meest actuele informatie.
De afgelopen jaren hebben wij vanuit klanten herhaaldelijk de vraag gekregen of er zoiets bestaat als een ‘quick guide’ voor het afnemen van inspecties, opstellen/aflezen van WPS-en, verlengen van lasserskwalificaties en andere las-technische processen. Zelfs voor getrainde...
Als direct gevolg van prijsverhogingen / indexatie door onze leveranciers zullen wij per 1 januari 2021 prijsverhogingen doorvoeren. Gemiddeld zien wij een stijging van ca. 3%.
In de nieuwe folder van Siegmund staat de innovatieve Hexagon Sleuventafel centraal. Benieuwd naar wat deze nieuwe tafels en de andere innovaties?

NIEUW: Mulax CX-01+ en MX-05+ lashelmen

De nieuwe CX-01+ en MX-05+ lashelmen van Mulax hebben een groter venster dan andere lashelmen waardoor de lasser veel zicht heeft over zijn werkzaamheden. Ook hebben ze de hoogste classificaties voor een consistente kleur en tegen vervormingen.
De FlyMarker mini 85/45 plus is een veelzijdig, compact en volledig mobiel markeersysteem. Het accu gestuurde handmarkeersysteem is uitgerust met een markeerveld van 85x45mm. Het markeersysteem combineert de sterke punten van de reeds bestaande modellen van Flymarker. De...
Met meer dan 70 jaar ervaring in het produceren van lasapparatuur, heeft Kemppi het nieuwe X5 FastMig lasapparaat ontwikkeld. De X5 FastMig is de opvolger van de welbekende FastMig M lasmachines. Lees alles over deze nieuwste ontwikkeling.
Op donderdag 26 november 2020 vindt de opleiding International Welding Inspection Personnel – Level C (IWI-C) plaats bij het de Groot LPMW Lasinstituut in Breda.

Adembescherming geeft lucht tijdens het lassen

Goede adembescherming tijdens het lassen is er belangrijk. Het inademen van lasrook kan ernstige gezondheidsrisico’s hebben.
Het is aan te raden dat goede adembescherming in combinatie met lasrookafzuiging wordt gebruikt. Alles om zoveel mogelijk de lasser te beschermen.
De lasrook, die vrij komt bij laswerkzaamheden, kan veel schade aanrichten op de gezondheid van de lasser en zijn omgeving. Daarom is goed lasrookafzuiging erg belangrijk. Dit kan met de meest efficiëntste vorm van afzuiging is bronafzuiging.

Waarom is lasrookafzuiging belangrijk?

Bij het lassen komt er lasrook vrij. Deze lasrook is erg schadelijk voor de gezondheid van de lasser, maar ook voor personen in de omgeving. Op langere termijn kan dit ernstige risico's met zich meebrengen, daarom is goede lasrookafzuiging heel belangrijk.
De nieuwe G5-02 lashelm van 3M helpt de ogen en het gezicht van de drager te beschermen vonken, spatten, schadelijke ultraviolette straling (UV) en infrarood straling (IR) als gevolg van bepaald booggaslassen. De 3M Speedglas lashelm G5-02 laskap is ontworpen voor de meeste...
Onlangs heeft Visser Las/Snijtechniek haar activiteiten verkocht aan Laspartners Multiweld. Met de overname van het bedrijf uit Woerden versterkt Laspartners Multiweld haar positie in het midden van Nederland.

Lasapparatuur: ruim aanbod voor verschillende lasprocessen

Laspartners Multiweld biedt een ruim aanbod aan lasapparatuur voor verschillende lasprocessen. Zo zijn er lasapparaten welke speciaal geschikt zijn voor de meest gangbare processen, zoals het MIG/MAG- of het TIG-lasproces, maar ook lasapparatuur welke juist speciaal is...
Kemppi pakt uit met een nieuwe, ergonomisch ontworpen lastoorts, vol innovatieve ontwikkelingen
Molyslip GRAPHSLIP is een hoogwaardig verbindingsmiddel, dat is samengesteld om bevestigingsmiddelen te beschermen tegen seizure, veroorzaakt door extreme temperaturen, druk en corrosie.

Nederman lasrookafzuigingsystemen

Nederman is een fabrikant en ontwikkelaar van afzuigsystemen.
In verband met Koningsdag (27 april) zijn wij gesloten.
Groot LPMW Lasinstituut SUMMERSCHOOL

Cepro afschermingen

Cepro biedt afschermingsmiddelen voor het creëren van een veilige werkomgeving in deze onzekere tijden.

Molyslip ARVINA OG-0 en OG-2

Molyslip Arvina OG kenmerkt zich door extreme druk- en antislijtage prestaties en biedt daarbij een effectieve, corrosieve weerstand tegen natuurlijke invloeden.

Markeren in de metaalindustrie

Door de toenemende complexiteit van de supply chain en regelgeving is traceerbaarheid een essentieel onderdeel geworden in het productieproces. Hierdoor wordt markeren steeds belangrijker. Lees in dit artikel alles over markeren, graveren, etsen en beitsen.
TIG-toortsen worden voor duurzaamheid- en kwaliteitseisen getest aan de hand van verschillende standaarden, zoals de IEC-60974-7. Kemppi heeft zelf aanvullende tests om de hoge standaard van hun producten te kunnen waarborgen.
Vanwege COVID-19 hebben wij ons beleid aangepast en maatregelen getroffen. In dit artikel lees je hier meer over.

Hoe ga je veilig om met lasrook?

Lasrook brengt vele gezondheidsrisico's met zich mee wanneer niet de juiste beschermingsmiddelen worden gebruikt. In onze nieuwste video leggen wij je uit hoe je veilig om kunt gaan met lasrook. Bekijk snel de video!
Omdat de verbruiksonderdelen in de plasmatoorts na verloop van tijd op natuurlijke wijze slijten, wordt de kwaliteit en nauwkeurigheid van de afgewerkte onderdelen minder. Lees meer over hoe je de beschadigde verbruiksartikelen kunt herkennen.

Binzel MB EVO PRO MIG/MAG laspistolen

Het MB EVO PRO MIG/MAG laspistool biedt een totaal nieuw concept in vorm, design en functionaliteit. De laspistolen creëren een groter gevoel van controle door de ongeëvenaarde ergonomie. Hierdoor voelt de lasser zich “één” met het pistool. Een optimaal gebruikscomfort wordt...
Cougartron is een Deense organisatie die gespecialiseerd is in (elektrochemische)lasnaadreiniging en markeermachines voor de las/metaaltechniek. Dit artikel vertelt je meer over de processen, toepassingen, voordelen en welke machine geschikt is voor jouw werkzaamheden.

Oog- en gelaatsbescherming voor lassers

Tijdens het lasproces schuilen er diverse gevaren. Door de juiste oogbescherming te dragen kan letsel door een hoge lichtintensiteit worden voorkomen. Daarnaast is het ook zeer belangrijk om je gelaat te beschermen. Dit kan onder andere door middel van een goede lashelm met...

Voorkom gehoorschade met 3M gehoorbescherming

Jaarlijks worden 40 miljoen werknemers blootgesteld aan harde geluiden. 13 miljoen hiervan lopen gehoorbeschadiging op, ondanks de reglementen. In dit artikel lees je alles over gehoorbescherming en welke producten van 3M je kunt gebruiken.
De FlyMarker mini is een mobiele, draadloze, single-dot markeermachine.
ORBIMAT 180 SW is een lasmachine van Orbitalum en heeft een intuïtieve aanraakbediening en online procescommunicatie. Dit zorgt voor vele voordelen. Door gebruik van Internet of Things garandeert Orbitalum met deze machine betere kwaliteit, betrouwbaarheid en flexibiliteit.
Lasrook heeft directe gevolgen voor de gezondheid, zoals irritatie van ogen, neus en keel. Ook kan duizeligheid, misselijkheid, hoofdpijn en metaalrookkoorts ontstaan. Deze klachten treden vaak op na een periode van afwezigheid van het werk.
1 Van 7